2011. augusztus 19., péntek

Ékszerek minden variációban :)

Két üvegmedál kivételével, a maradék anyagaimat felhasználva készültek ezek a darabok. Van, amelyik retro hangulatú (csíkos textillel bevontak), van amelyik fiatalos (farmeres változatok) és van bohókás, de elegáns darab is köztük.... mert mi sem vagyunk egyformák. :)
Sok kép következik, kéretik kényelmes ülőpózt felvenni.... esetleg egy heti hideg élelmet kézközelbe helyezni... :)


Jeges kivi :)


Olvasztásos technikával készült medált rögzítettem állítható nikkelmentes gyűrűalapra. Érdekessége, hogy az üvegdísz 3 rétegből áll, ezek a rétegek nem mindenhol olvadtak egymáshoz (szánt szándékkal készítették így, hiszen medálként álmodták meg), így kissé hullámos réteg képződött. Az átló vonalában és a két 'csücskén' olvadt össze az üveg. Érdekes látvány, kellemes, üde színek. Akár egy jeges kivi szelet... magok nélkül. :)A másik üvegmedálos projekt. :) Az előbbi zöldes gyűrűvel egyező technikával készült az üvegdísz, azzal a különbséggel, hogy ez itt csak 2 rétegű.... és az élén áll. :)))) Ő már elkelt. :)
Használd örömmel Kriszta! :)


Juditnak készült ez az üde, narancsos színű textillel bevont gomb. Jól fog mutatni a lebarnult kezén! ;)Sejtettem ám, hogy a nagyobb gyűrűalap (2,5 cm átmérűjű) láttán elcsábul! :)

Ha már Juditnál tartunk, akkor mutatom is a következő, szintén neki készült darabokat:

 Az örök elegancia színeiben. :) A gyűrű szintén a maxi méret.


Ezt a szettet egy kedves vásárlóm, Nóra kérésére készítettem. Eredetileg egy gyűrű volt csak magában árválkodva. Kérésére egészítettem ki egy pár fülbevalóval.... közben egy hajcsatt is készült, így bővítvén a repertoárt. :)
Ő csak úgy készült... előre megfontolt szándék nélkül. :) Ahogy matattam a gyűrűalapokat keresve, a kezembe sodródott ez a furcsa mintázatú, márványos gombocska. Mivel egy kedvenc mesém szereplőjét jutatta egyből az eszembe, így rátestáltam a 'Gombóc Artúr gyűrűje' elnevezést. :)
Kerek is, barna is, gömböc is....És akkor a végére jöjjenek a kedvenceim. Minden, ami farmer. :) Több variációban készítettem el őket.

Sima változat, normál (2 cm-es) gyűrűfej mérettel:


Gomb a gombon változat, szintén a normál gyűrűfej mérettel:És a kedvencem. :) Maxi méret, tengerészes stílus....mert a nyár még tart...sőt! lesz jövőre is! ;)


3 megjegyzés:

  1. Szerintem nem létezik olyan, amihez nem értenél:) Ügyi vagy!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Eri! :) Aranyos vagy! Nagyon jól esett! ♥ Ez amolyan kitérő volt két varrás között.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek !Hogy kell bevonni gombot?Milyen alapanyagok kellenek hozzá?

    VálaszTörlés