2011. június 27., hétfő

Gyümölcsnap :)

Reggel málnaszedéssel indítottunk, aztán áfonyaszüret következett. Ez utóbbit a'la natur be a gyomrunkba. :) A következő adag talán megéri, hogy áfonyás muffinként fejezze be földi pályafutását...vagy inkább a natúr joghurtba ugorjon fejest? :) Addig is pár kép még a roham előttről:

Idén rengeteg termést hozott ez az egyetlen bokor. Félárnyékos helyen (konkrétan a szilvafa alatt) helyeztük el. A savanyú erdei talajt a zuram szerezte be (kétkezi gyűjtés). Gyakran öntözgettem (értsd ez alatt, hogy amikor a muskátlikat is), nagy melegben reggel és este is, ilyenkor a leveleket is külön "megfürdettem".

Akik építkeznek, vagy esetleg ereszcsatorna csere előtt állnak, javaslom, hogy vágassatok ki egy kis kivezető nyílást, gondolva, az esővíz gyűjtésre! A növények meghálálják, és a vízszámla is kevesebb lesz.
Mi már "2 tartályos gyűjtögetők" vagyunk. :) Egy nagyobb zuhé hetekig biztosítja a kellő vízmennyiséget.Kapcsolódó ötleteket, érdekességeket Bálint gazdától itt olvashattok. :)

Egy ügyes bádogos pikk-pakk elkészíti ezt a kis kivezető csonkot. Ha tele a gyűjtőedény egy mozdulattal visszazárható.

Megyek is locsolni! :)

2 megjegyzés:

  1. Óriási zuhé volt tegnap nálunk...gondoltam is rád, hogy ezt a tönkretegyünk rendszert nekünk is meg kellene oldanunk már végre:)

    VálaszTörlés
  2. Itt is szakadt rendesen! Mivel 2 tároló van összekapcsolva így klasszul telik mindkettő. :)

    VálaszTörlés